Oktatóink

Jahni László

 

A Balaton régió egyik legismertebb séfje, akit már gyermekkorában magával ragadott a családi élet központi színteréül szolgáló konyha vidám, és kellemes miliője. 14 éves korában határozta el, hogy szakács szeretne lenni, ami sikeres választásnak bizonyult. Neve egybeolvad az ikonikus Kistücsök Étteremmel, ahol a konyha szervezése és irányítása alatt alakult ki teljes mértékben a magyar, helyi és  évszakoknak megfelelő alapanyagokra támaszkodó gasztronómiai mentalitása.

Pesti István

 

A legjobb vidéki étteremként számon tartott tatai Platán Gourmet Étterem Michelin-csillagos séfje, aki korábban a budai Tanti Étterem séfjeként kapta meg az elismerést. István több, mint 30 éve van a szakmában, és Magyarországon elsőként kapott 15 pontot az osztrák Gault-Millau-tól. 2015-ben hagyta el Budapestet azzal a céllal, hogy megmutassa, a magas szintű gasztronómia  nem csak a főváros kiváltsága. Hiszi és vallja, hogy a minőség több vendéget tud generálni, mint a tucat vendéglátás. A szakma aligha vitatja, ő a legszebben tálaló magyar séf.

Molnár Péter

 

Péter azon séfek közé tartozik, aki már nagyon korán tudta, hogy a főzés lesz a szenvedélye, és tudatosan építette karrierjét. 2008-ban tagja volt a Magyar Nemzeti Ifjúsági, valamint a 2010-ben a Magyar Nemzeti Felnőtt Válogatottnak. Szintén 2010-ben Commisként, Kostyál Gáborral megnyerte a magyarországi Bocuse d’ Or döntőjét, továbbá a szakácsok között megnyerte az EuroSkills magyarországi válogatóját és képviselhette hazánkat a lisszaboni versenyen. Inspirálódott többek között a Mandula Étterem és az osztrák, 2 Michelin-csillagos Johanna Maier éttermében dolgozva, jelenleg pedig a balatonvilágosi Lavender Terasz konyháját vezeti.

Nábelek Zsófia

 

Zsófi a váci Desszertszalonban kezdte a cukrász pályát, majd a balatonszemesi Kistücsök Étteremben folytatta. A MÁK-ba gyakornokként került, ahonnan 4 év után vezető cukrászként távozott. A cukrászat mellett kommunikáció szakon végzett. Számos print és online kiadványban olvashatóak cikkei, több alkalommal közvetített a Bocuse D’or-ról. Jelenleg a Magyar Konyha állandó szerzője, receptkönyvek szerkesztője, foglalkozik tanácsadással és receptfejlesztéssel, és oktat a Culinary Institute of Europe-ban.